Kaczor Napisano Listopad 26, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 26, 2016 Chciałbym nauczyć się asemblera od podstaw. Zawsze brakowało mi czasu - czytaj zawsze znajdywałem sobie jakąś nową wymówkę. Jestem w posiadaniu książki "Asembler dla procesorów Intel - Vademecum Profesjonalisty" od kilku dobrych lat. Chciałbym zapytać czy jest sens uczyć się z tej książki, czy nie lepiej poszukać czegoś lepszego (nowszego). Książka ta ma już dobre parę lat od opublikowania jej. Czy informacje/wiedza zawarta w tej książce zdezaktualizowały się? Jak to się ma do obecnego codowania w ASM? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Wójcik Napisano Listopad 29, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 29, 2016 Zobacz sobie mój artykuł sprzed kilku lat https://www.pelock.com/pl/artykuly/kiedy-i-jak-korzystac-z-asemblera-podstawy-programowania-w-asemblerze Niewiele się zmieniło w temacie, może prócz popularyzacji x64 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts