Bartosz Wójcik Napisano Lipiec 30, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 30, 2013 Pytam z ciekawości jak powinno wyglądać profesjonalnie wykonane CV programisty? Jakie punkty powinny się tam znaleźć? Czego unikać? Dać zdjęcie czy nie? Znacie jakieś fajne przykłady lub szablony? Jeśli tak, zarzućcie linkami. Dzięki! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimocb Napisano Sierpień 1, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Sierpień 1, 2013 Ja ostatnio składałem cv do kilku firm więc powiem jak to u mnie wyglądało. Zdjęcia nie miałem, a odzew ze strony firm był. Więc wydaje się, że jest to niekonieczne aczkolwiek nie zaszkodzi. Specjalizuje się w C++ i Javie, dlatego miałem wypisane biblioteki i technologie z których potrafię korzystać np. : Programming in C++ - expert. includes: Qt Framework - Expert 3D graphics programming – OpenGL and SDL – Intermediate Windows API – Intermediate STL and Boost - Intermediate CV oczywiście w języku angielskim. Zauważyłem, że jest to wymagane przy stanowiskach na programistów c++ i java. Przy PHP niekoniecznie, a przy reszcie nie wiem. Do tego możesz dopisać swoje projekty ( a nawet powinieneś bo i tak Cię będą prosić o dosłanie ) np. Project : Network tester, Windows Programming, 2 weeks Team: 3 People ( I was team leader) Responsibilities: I was responsible for GUI and connecting all applications parts together. Technologies: C++ , Windows Api, Windows Socket, SQLite Nie ma sensu wpisywać rzeczy, które się słabo zna, bo na rozmowie kwalifikacyjne zaraz to wyjdzie. Lepiej pominąć taką rzecz w cv, a ewentualnie wspomnieć później podczas rozmowy z kierownikiem, że ma się jakieś podstawy. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts