Jadalbert Napisano Kwiecień 11, 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 11, 2023 Cześć, proszę o pomoc w takim temacie: Mam stronę html i dwa skrypty .js Chcę by drugi ze skryptów był uruchamiany w pierwszym poprzez eksport / import. Niestety to nie działa. Przeczytałem już chyba wszystko w necie na ten temat i piszą tam, że powinno to działać oraz, że skrypt powinien być importowany jako type="module". No ale to nie działa. Poniżej proste, nie działające kody. Proszę o odpowiedzi w temacie javascript'u. Sprawdzane na Edge i Opera. Edytor VSCode. index.html <!DOCTYPE html> <html> <head> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1"> <title>Test bez menu</title> </head> <body> <div id="mainArea"> <input id="main1" type="text" size="50" placeholder="Main1"><br> <input id="main2" type="text" size="50" placeholder="Main2"> </div> <script src="./js/script1.js"></script> </body> </html> script1.js import {name2} from "./script2.js" //let name2 = "script2.js"; document.querySelector('#main1').value = "script1.js"; document.querySelector('#main2').value = name2; script2.js let name2 = "script2.js"; export {name2} Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Wójcik Napisano Kwiecień 13, 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 13, 2023 Polecam otworzyć stronę, odpalić debugger w przeglądarce i przejść do sekcji kodu, takie trywialne błędy od razu Ci się tam pojawią i nauczysz się jak korzystać z narzędzi deweloperkich w przeglądarce. Słowo import służy do importu kodu z modułów ES6 w JS, poczytaj o ich strukturze na https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/JavaScript/Reference/Statements/import Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts