hubertsuder Napisano Grudzień 29, 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 29, 2022 (edytowany) Po wywołaniu tego kodu zwraca mi error "bad argument type for built-in operation" def remap_lines_dict(line): line.update({ 'gross_ammount': line['net'] * float(f"1.{line['tax']}") }) return line lines = [remap_lines_dict(line) for line in request.data['lines']] print(lines) for line in lines: textob.textLine('-------------------------------------------------------------------------------------' '-------------') textob.textLine(line) Natomiast jak mam zakomentowany **for line in lines:** to wtedy nie wywala tego błędu. Edytowano Grudzień 29, 2022 przez hubertsuder Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubertsuder Napisano Grudzień 29, 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 29, 2022 (edytowany) Naprawiłem błąd. Trzeba było 'line' przekonwertowac na string Edytowano Grudzień 29, 2022 przez hubertsuder Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Wójcik Napisano Grudzień 29, 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 29, 2022 Możesz zacząć stosować strong typing w Pythonie, czyli podawać w definicji funkcji, przy deklaracji zmiennych itp. typy argumentów. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts