grizzly Napisano Listopad 28, 2013 Zgłoś Napisano Listopad 28, 2013 Witam, chciałbym, żeby po wciśnięciu EXIT wyskoczyło okienko z zapytaniem, czy naprawdę chcę zakończyć - i ta część działa poprawnie. Jednak bez względu na wybór YES, czy NO program się zamyka. Jak zrobić, żeby po wciśnięciu na NO program nie zamykał się? exit.addActionListener(new ActionListener() { public void actionPerformed(ActionEvent e) { JOptionPane op = new JOptionPane("Really exit?"); op.setMessageType(JOptionPane.QUESTION_MESSAGE); op.setOptionType(JOptionPane.YES_NO_OPTION); JDialog d = op.createDialog(f, "Exit"); d.setVisible(true); if (op.getOptionType() == JOptionPane.YES_OPTION) System.exit(0); else if (op.getOptionType() == JOptionPane.NO_OPTION) return; // to wpisałem byleby coś wpisać, //ale co by tu nie było to i tak nie działa Wcześniej zdefiniowałem okno programu jako: public class Game extends JFrame { JFrame f = new JFrame(); public Game() { // konstruktor f.setDefaultCloseOperation(JFrame.DO_NOTHING_ON_CLOSE); ... } Cytuj
grizzly Napisano Listopad 29, 2013 Autor Zgłoś Napisano Listopad 29, 2013 Nie ważne już, poradziłem sobie -- (Integer) Cytuj
Recommended Posts