Pavliko 0 Posted March 18 Report Share Posted March 18 Ktoś ostatnio kupował mieszkanie i czy zdecydowaliście się na mieszkanie nowe czy jednak na rynek wtórny? Quote Link to post Share on other sites
Bartosz Wójcik 18 Posted March 18 Report Share Posted March 18 Ja mam wrażenie, że wszystkie nowe mieszkania, bliźniaki, nowe osiedla są robione na od.....l, jak najtaniej, jak najszybciej, ściany ze styropianu, niskie sufity, a potem się wnerwiasz jak słyszysz budzik sąsiada o 5.45. Jakiś czas temu byłem u znajomego w starej i zaniedbanej kamienicy. Zdziwiłem się jak otworzył drzwi. Co z tego że stara, mieszkanie ogromne, wysokie, dobrze rozplanowane, grube ściany i stropy, niska cena, są tego wady (np. ogrzewanie), ale wolałbym sobie kupić duże mieszkanie w starej kamienicy i je wyremontować niż nowe mieszkanie na gównosiedlu z kartonu i styropianu. Quote Link to post Share on other sites
wertos 0 Posted March 22 Report Share Posted March 22 Moim zdaniem lokalizacja jest obecnie najważniejszym elementem zakupu mieszkania. Jednak jeśli masz do wyboru mieszkanie deweloperskie albo z rynku wtórnego w tej samej lokalizacji to jednak bym postawił na rynek pierwotny. Mieszkania w lepszym standardzie, niższe koszty utrzymania. Sam kupowałem nowe. Quote Link to post Share on other sites
wertos 0 Posted Thursday at 11:15 AM Report Share Posted Thursday at 11:15 AM Polecam na przykład w Gdańskku Wrzeszcz https://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruchomosci/mieszkanie/gdansk/wrzeszcz/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts