Figo72005 Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 Witam. Muszę zrobić bazę danych w której wpisuje imię, nazwisko i telefon. Problem polega na tym, że program wywala kiedy chcę wprowadzić więcej niż dwie osoby. Crash'uje wtedy przy wyświetlaniu. Zapis do pliku czasem działa, czasem nie.. Najlepiej gdyby ktoś sobie wrzucił program do kompilatora i sam zobaczył jak to działa. Wiem, że o dużo proszę ale nie mogę tego ogarnąć. Pomożecie? Kod programu Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2013 Po pierwsze wrzuć to w znacznik Code Sample, albo na pastebin, bo nie da się tego czytać. Po drugie nawet poucinało Ci trochę kodu w switchu(2 i 3)... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figo72005 Napisano Czerwiec 13, 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 13, 2013 Link do pastebin. Rzeczywiście mogłem wcześniej tak zrobić, thx. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano Czerwiec 13, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 13, 2013 Z jednej strony używasz listy jako linked list, a z drugiej jako dynamiczną tablicę wskaźników. Problem leży w lista[i] Powinieneś napisać metodę typu lista::get(int i), która zwróci Ci odpowiedni obiekt klasy baza przechodząc po odwołaniach następny . Poza tym, po co 5 razy wczytujesz kolejne dane do tej samej bazy? for (i = 0; i < 5; i++) { strumien_plik >> this->imie << "\n"; strumien_plik >> this->nazwisko << "\n"; strumien_plik >> this->telefon << "\n"; } Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figo72005 Napisano Czerwiec 13, 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 13, 2013 Dobra, ogarnąłem to. Teraz wyświetla i zapisuje do pliku. Problem tylko w tym, że odczytuje mi z pliku tylko pierwszą osobę. Jak to naprawić? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts