Matriarch Napisano Grudzień 28, 2019 Autor Zgłoś Napisano Grudzień 28, 2019 Witam... ten post to moj debiut tutaj ;) Mam pytanie o operacje na plikach - o ile program zapisuje poprawnie do pliku, o tyle nie wiem jak zrealizowac funkcje, ktora by te zawartosc (mowa o pliku tekstowym) usuwala? Mozecie mi pomoc? Mowa oczywiscie o Api pozdrawiam! Cytuj
Phantasm Napisano Grudzień 28, 2019 Zgłoś Napisano Grudzień 28, 2019 hmm pierwsza myśl to przepisanie pliku do nowego pliku bez fragmentu do wykasowania, ale z kolei jeżeli chodzi Ci tylko o to żeby nie było żadnych znaczków to np wypełnić go spacjami, ale to nie jest najlepszy pomysł bo plik i tak będzie zajmował miejsce, jak do tej pory nie spotkałem się z funkcją która by zmniejszała wielkość pliku... jeżeli coś takiego istnieje czekam na dalsze posty :) pozdrawiam Cytuj
1337 Napisano Styczeń 1, 2020 Zgłoś Napisano Styczeń 1, 2020 Jeśli otwierasz plik funkcją CreateFile() to jest tam flaga CREATE_ALWAYS, która zawsze tworzy plik (jeśli istnieje to usówa zawartość) i jest on pusty. Można skasowac równiz plik i utworzyć nowy - na jedno wychodzi. Cytuj
Recommended Posts