Matriarch Napisano Grudzień 28, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 28, 2019 Witam... ten post to moj debiut tutaj ;) Mam pytanie o operacje na plikach - o ile program zapisuje poprawnie do pliku, o tyle nie wiem jak zrealizowac funkcje, ktora by te zawartosc (mowa o pliku tekstowym) usuwala? Mozecie mi pomoc? Mowa oczywiscie o Api pozdrawiam! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantasm Napisano Grudzień 28, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 28, 2019 hmm pierwsza myśl to przepisanie pliku do nowego pliku bez fragmentu do wykasowania, ale z kolei jeżeli chodzi Ci tylko o to żeby nie było żadnych znaczków to np wypełnić go spacjami, ale to nie jest najlepszy pomysł bo plik i tak będzie zajmował miejsce, jak do tej pory nie spotkałem się z funkcją która by zmniejszała wielkość pliku... jeżeli coś takiego istnieje czekam na dalsze posty :) pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1337 Napisano Styczeń 1, 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 1, 2020 Jeśli otwierasz plik funkcją CreateFile() to jest tam flaga CREATE_ALWAYS, która zawsze tworzy plik (jeśli istnieje to usówa zawartość) i jest on pusty. Można skasowac równiz plik i utworzyć nowy - na jedno wychodzi. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts