Kaczka Napisano Grudzień 7, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 7, 2019 mam wczytana bitmape poz mnienie wielkosci okienka w ktorej ja wyswietlam (gyd go zmniejszam) czesc badz caly obrazek znika :x , jak i w tkorym miejscu kodu pozbyc sie tego ?? pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pride Napisano Grudzień 7, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 7, 2019 Witam! Część obrazka znika, ponieważ zmieniasz rozmiar okna, ale to chyba logiczne :). Nie za bardzo wiem o co Ci chodzi z tym znikanie, więc opisz bardziej szczegołowo twój problem. Tu -> https://dieboy.net/bitmapa.zip <- masz demko, które wyświetla bitmapę i... nic :). Jeżeli tam też występuje Twój błąd, daj znać. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczka Napisano Grudzień 7, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 7, 2019 chodzi o to ze gdy uzyje polecenia switch(LOWORD(wParam)) w petli switch (message) { case WM_COMMAND : switch(LOWORD(wParam)) case IDM_OTWORZ: { to wyswiatla mi sie obrazek ktory gdy minimalizuje okno lub zminiam jego rozmiary na mniejsze wymazuje sie, tak jak bym rozmiarem okna mazal bitmape gdy usune ta funkcje to okienka dzialaja jak powinny ale nie dziala mi program tak jak chce, bo jest to funkcja potrzebna do przekazywania parametrow np z wybraniego przycisku menu Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Surprise Napisano Grudzień 9, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 9, 2019 No to może trochę kodu...bo w jasnowidza mi się nie chce bawić...hyh, pokaż jak wyświetlasz bitmapę, najlepiej całą procedurę komunikatów... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts