Ray Napisano Listopad 9, 2019 Autor Zgłoś Napisano Listopad 9, 2019 Do wyświetlania tekstu na ekranie posługuję się następującym kodem: hdc = GetDC(hwnd); TextOut(hdc, 13,wsy, "aaaa", 4); ReleaseDC(hwnd, hdc); Tekst wyświetla się prawidłowo. Jednak gdy program zminimalizuje, a nastepnie spowrotem wyświetle na pulpicie, tekst znika. Co muszę dopisać, aby tekst nie znikał ? Mam WinXP Home Kompilator C++BuilderX Cytuj
Trace Napisano Listopad 9, 2019 Zgłoś Napisano Listopad 9, 2019 Wrzucić to do WM_PAINT? Tylko wtedy zamiast GetDC używaj BeginPaint, inaczej tekt będzie ci cały mrugał. A tak wogóle to do wyświetlania tekstu znakomicie nadają się kontrolki static, wtedy nie trzeba sobie zaprzątać głowy czcionkami, kolorami, tłem i innymi pierdołami. Pozdrawiam. Cytuj
Ray Napisano Listopad 9, 2019 Autor Zgłoś Napisano Listopad 9, 2019 Wiem, że lepiej używać staticów. Jednak miałem z nimi kłopoty. Jednak dzięki Twojej pomocy teraz już z nich umiem korzystać. THX Cytuj
Recommended Posts