Gering Napisano Październik 6, 2019 Autor Zgłoś Napisano Październik 6, 2019 Witam tworze sobie tą właśnie kontrolkę List = CreateWindowEx(WS_EX_CLIENTEDGE,WC_LISTVIEW,"",WS_CHILD|WS_VISIBLE|LVS_REPORT,0,0,500,300,Okno,NULL,Program,NULL); I chcę dodac rozszerzony styl : ListView_SetExtendedListViewStyle(List,LVS_EX_FULLROWSELECT); Kompilator zwraca mi bład ze nie zna stylu a jak zamienie styl na wartosc 32 to mówi ze nie zna funkcji :( Mam biblioteke dodaną i plik nagłówkowy Co robie nie tak /?:( Cytuj
Mięki Napisano Październik 6, 2019 Zgłoś Napisano Październik 6, 2019 Przed include'm dodaj: #define _WIN32_IE 0x0300 Powinno pomóc. Cytuj
Gering Napisano Październik 6, 2019 Autor Zgłoś Napisano Październik 6, 2019 Mam takie jeszcze jedno pytanko . :) Poniewasz tworze sobie kilka kolumn i nie chce zeby uzytkownik miał mozliwosc zmieniania ich zerokosci . Jak to zablokowac ??? Z góry dziekuje za pomoc :D Cytuj
Gering Napisano Październik 8, 2019 Autor Zgłoś Napisano Październik 8, 2019 Moje poprzednie pytanie jest nadal aktualne , lecz mam jeszcze dwa związene z tą kontrolką , pierwsze to takie iz tworze sobie ją dodaje 6 kolumn i do jedej z nich dodaje wartosc ale komórka jest za mała i nie widac całej zawartosci , mówiąc za mała mam na mysli wysokosc . Wiersz jest za niksi i nie miesci np całej 1 tylko obcina ją . Próbowałem w wysokosci kolumny dać nawet 500 przy wypełnianiu wartosci cx , ale nic to nie zmieniło . Jak temu zaradzic :( Kolejny problem jest taki iz gdy zaznaczam element to on znika . I ostatni problem to niemozliwosc uzycia struktury INITCOMMONCONTROLSEX kompilator Dev C++ zgłasza iz jej nie zna :( Cytuj
Surprise Napisano Październik 8, 2019 Zgłoś Napisano Październik 8, 2019 Tak z INITCOMMONCONTROLEX też miałem problemy...wejdź do pliku commctrl.h...niektóre bloki kodu zostały opatrzone kompilacją warunkować...ja wywaliłem na chama: # define _WIN32_IE 0x0600 i jest git ;) pozdrawiam Cytuj
Gering Napisano Październik 8, 2019 Autor Zgłoś Napisano Październik 8, 2019 Dzieki działa :) Ale mam jeszcze te pozostałe problemy nie moge ustawic wysokosci wiersza i dodany element nie jest widoczyny całkowice oraz problem z tym ze jezeli dodaje kolejny do nie chce sie odac wiersz . No i pozostaje prblem z tym iz gdy zaznacze element lub cały wiersz to odrazu znika wartosc Cytuj
Gering Napisano Październik 10, 2019 Autor Zgłoś Napisano Październik 10, 2019 Czy nikt nie moze mi poradzić w zwiąsku z tymi problemami z kontrolką :(:( A moze ja zle sformułowałem problem :( Cytuj
Recommended Posts