Gering Napisano Wrzesień 10, 2019 Autor Zgłoś Napisano Wrzesień 10, 2019 Mam sobie taki buforek LPSTR Bufor; I po pobraniu rozmiaru z edit box'a . Pobraniu tekstu co wygląda mniej wiecej tak : Rozmiar = GetWindowTextLength(Adres); Bufor = (LPSTR)GlobalAlloc(GPTR,Rozmiar+1); GetWindowText(Adres,Bufor,Rozmiar+1);//!!!Dla DevC++ Chcę poźniej dodac do tekstu znajdujacego sie w buforze inny co wygląda mniej wiecej tak : Bufor[Rozmiar]=".web"; Dev zwraca błąd o teści : "invalid conversion from `const char*' to `char'". Jak mam zrobic zeby do tekstu znajdującego sie w buforze na końcu dodac jeszcze jakiś ?? przykłądzik poprosze jesli mozna :) Cytuj
Burn Napisano Wrzesień 10, 2019 Zgłoś Napisano Wrzesień 10, 2019 Witam! Nie znam dobrze C (piszę w MASM) ale wydaje mi sie że kompilator ma rację :P Według mnie próbujesz zastąpić jeden znak (byte) w buforze ciągiem 4 znaków (dword) a ten numer napewno nie przejdzie!!! No ale według mnie powinieneś utworzyć 2 buforki. Pierwszy na to co chcesz dołączyć (".web" na przykładzie) drugi mający wielkość tekstu w kontrolce z której pobierasz tekst + rozmiar tekstu który chcesz dołączyć + 1 wtedy możesz sobie je połączyć np. za pomocą API lstrcat oczywiście jako pierwszy parametr podajesz adres drugiego buforka a jako drugi pierwszego. Mam nadzieję że to co napisałem jest choć trochę zrozumiałe. Pozdrowienia Cytuj
Gering Napisano Wrzesień 10, 2019 Autor Zgłoś Napisano Wrzesień 10, 2019 A mógłbyś załaczyc mały przkładzik ?? byłbym wdzięczny :D Cytuj
Trace Napisano Wrzesień 10, 2019 Zgłoś Napisano Wrzesień 10, 2019 Przerabiając trochę twój kod to będzie coś w tym stylu: LPSTR Bufor; Rozmiar = GetWindowTextLenght(Adres); Bufor = (LPSTR)GlobalAlloc(GPTR, Rozmiar+4); GetWindowText(Adres, Bufor, Rozmiar+1); lstrcat(Bufor, "web"); // sklej napisy Cały myk sprowadza się do tego, żeby zarezerować w buforze miejsce na dwa stringi: ten z okna i ten który chcesz dąłączyć. Funkcja lstrcat dokleja string podany jako drugi argument, do stringa będącego argumentem pierwszym :] Cytuj
Recommended Posts