Storm Napisano Czerwiec 13, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 13, 2019 Witam Mam taki problemik.Chciałem wyświetlić MessageBoxa który niezaleznie od wersji system(angielska,polska) wyświetli mi napisy w klawiszach po polsku(czyli TAK NIE zamiast YES NO).Chcialem uzyc funkcji MessageBoxIndirect opisanej tu https://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/winui/winui/windowsuserinterface/windowing/dialogboxes/dialogboxreference/dialogboxfunctions/messageboxindirect.asp ale napisy w klawiszach caly czas sa wyswietlane po angielsku.Używam angielskiej wersji systemu(xp). Co robie nie tak? const MSGBOXPARAMS MsgBoxParams= { sizeof(MsgBoxParams), NULL, NULL, "Czy na pewno chcesz wyjść ?", "Edytor Plansz", MB_YESNO | MB_ICONQUESTION, NULL, NULL, NULL, MAKELANGID(LANG_POLISH,SUBLANG_DEFAULT) }; //obsługa komunikatu WM_CLOSE CASE WM_CLOSE: if(IDYES==MessageBoxIndirect(&MsgBoxParams)) DestroyWindow(hwnd); return 0; Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Visage Napisano Czerwiec 13, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 13, 2019 W MSDn-ie wyraznie jest napisane (mam nadzieje ze rozumiesz ang): MSDN napisał: Before specifying a language identifier, you should enumerate the locales that are installed on a system. Wiec wydaje mi sie ze to jest twoim problemem. Ale jesli nie chcesz uzywac tej metody, to zbuduj walsne okienko i podaj tam swoje teksty, to wcale nie jest takie trudne :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Storm Napisano Czerwiec 14, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 14, 2019 Dzięki Zrobilem to jednak na okienku dialogowym bo tak jest jednak prościej.A angielski znam na tyle,ze jak trzeba to sobie poradze. Pozdrawiam. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts