1337 Napisano Czerwiec 2, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 2, 2019 Jest może jakaś funkcja dopisująca na końcu textu w edicie coś nowego? wielokrotne wywolywanie GetDlgItemText() i zaraz SetDlgItemText() jest troche czasochłonne! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Surprise Napisano Czerwiec 3, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 3, 2019 Chyba nie ma takiej funkcji, a skoro nie ma to można ją sobie samemu napisać :D void DodajLancuch(HWND hEdit, char * lancuch) { int lancuch_len = strlen(lancuch) ; int edittext_len = GetWindowTextLength(hEdit) ; char nowy_lancuch[lancuch_len + edittext_len +1] ; GetWindowText(hEdit, nowy_lancuch, lancuch_len) ; strncat(nowy_lancuch, lancuch, lancuch_len) ; SetWindowText(hEdit, nowy_lancuch) ; } Powinno działać Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1337 Napisano Czerwiec 4, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 4, 2019 No tak ale nie chcę co chwilę pobierać całego tekstu, dopisywać na końcu i znowu wysyłać (tyle to sam wymyśliłem), ale mogło by być co takiego do wygody, aby na końcu zapisywać. Może można uzyskać jakiś wskaźnik do buforu tekstu używanego przez kontrolkę????? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspect Napisano Czerwiec 9, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 9, 2019 Odpowiedź na to pytanie wrzuciłem do FAQ (TUTAJ). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts