Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Stanowczo odradzam zmienianie rozdzielczosci w programach. Chyba, ze piszesz jakąś grę i jest to niezbedne. Do gier natomiast polecam OpenGL albo DirectX. W tych interface'ach podczes inicjalizacji podajesz rozdzielczosc. Generalnie aplikacje okienkowe nie powinny mieszac w rozdzielczosci.

pozdro

Napisano

No wiec tak sprawa wyglada tak,ze kumpel zmienil sobie rozdielczosc na zbyt wysoka i nic nie widział na ekranie,ktos mi podal link do programu z mieniajacego rozdielczosc(mozna go np wrzucic do autostartu lub rejestru w trybie awaryjnym, program robi to co ma robic).Wiec problem rozwiazany.Ale nie wiem jak on dziala bo nie mam zrodla.A jestem ciekaw w jaki sposob on zmienia rozdielczosc.

Pozdrawiam

Napisano

To jaki problem uruchomic tryb awaryjny i zmienc rozdzielke na najmnijesza. Ja jzu tak robilem. Wlaczam tryb awaryjny i wchodze w ustawienia rozdzielczosci i zmieniam cokolwiek w tym okienku aby pojawil sie guzik "Zastosuj" i wtedy ustawiam odpowiednia rozdzielke i daje zastosuj - i juz po wszystkim.