1337 Napisano Maj 13, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 13, 2019 Chcę w pliku dll umieścić własną kontrolkę (adres www) i Dev-c++ wyrzuca mi błędy: [Linkier error] undefined reference to 'GetObject@12' [Linkier error] undefined reference to 'CreateFontIndrect@4' itd. Ten sam kod pod Visualem Studio działa bez kłopotu. Jak robię wersje tych funkcji A i W (GetObjectA,GetObjectW) to dalej mam błąd! O co chodzi???? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burn Napisano Maj 18, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 18, 2019 Witam! A czy nie zapomniałeś przypadkiem o dodaniu mudułu funkcji graficznych nie wiem jak to sie w C++ nazywa bo pisze w innych jezykach (Delphi, Assembler) ale na pewno cóś gdi chyba nawet gdi.h Pozdrowienia Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1337 Napisano Maj 19, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 19, 2019 Deklaracje tych funkcji są w wingdi.h a jak dołanczam plik windows.h do projektu to z poziomu windows.h dołancza się wingdi.h, więc wszystko powinno być dobrze. Pod Visualem działa, pod Dev-C++ nie! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspect Napisano Maj 20, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 20, 2019 W DLLkach w Dev (nie wiem, jak jest w Visualu z DLLkami, ale myslę, że podobnie) trzeba niestety dolinkować libgdi32.a. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts