1337 Napisano Maj 1, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 1, 2019 Tworzę własną kontrolkę i mam coś takiego: case WM_PAINT: ... hFont=(HFONT)SelectObject(hdc,hFont); SetTextColor(hdc, RGB(0,0,255)); SetBkMode(hdc,TRANSPARENT); I chciałbym dodać jeszcze podkreślenie, ale nie chcę tworzyś nowego fonta! Jak? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspect Napisano Maj 2, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 2, 2019 Domyślam się, że pobierasz czcionkę z okna rodzica. Jeżeli tak, to obawiam się, że i tak musisz stworzyć sobie nową czcionkę, bo wszelkie zmiany na czcionce rodzica odbiją się na innych zawieranych przez niego kontrolkach (buttonach, text boxach itp.). Ja bym Twój problem rozwiązał następująco (też robiłem kontrolkę - link ): 1. Pobrałbym uchwyt do czcionki rodzica. 2. Pobrał informacje o czcionce do struktury LOGFONT. 3. Zminił w tej strukturze pole odpowiadające za podkreślenie. 4. Stworzył sobie na podstawie tej struktury nową czcionkę. (Dokładny kod masz tu: https://www.winapi.org/forum/viewtopic.php?t=553&highlight=getobject, ostatni post.) I teraz można wypisać za pomocą tej czcionki tekst i ją usunąć lub zapisać do późniejszego użycia. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts