Trust Napisano Kwiecień 12, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 12, 2019 Chciałem pobrać dane z edit box'a ale nie wiem jak to zrobić, ponieważ w funkcji która jest za to odpowiedzialna potrzebuje za argument ilość znaków a ja nie znam tej ilości. ona zależy od tego kto ile ich wpisze :) wartość musi być identycczna jak ta wpisana czyli jak wpisze "dupa" to w zmiennej pap[] chce mieć równe "dupa" . help me nie moze byc ani wiencej ani mniej ile ktos wpisze !! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Kwiecień 12, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 12, 2019 GetWindowTextLength i potem operator new ci pomogą :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Visage Napisano Kwiecień 12, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 12, 2019 Niestety musze cie rozczarowac bedzie "dupa0" :P Sprubuj odpalic to: int nSize = GetWindowTextLength(hWnd); char* pszBuff = new char[nSIze + 1]; GetWindowText(hWnd, pszBuff, nSize); Powinno dzialac :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Kwiecień 13, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 13, 2019 Tak tez moze byc du**. Niech autor da odpowiedz, czy chodzi mu o edit boxa, czy edita jednoliniowego czy multiline? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trust Napisano Kwiecień 13, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 13, 2019 zwykly edit jedno liniowy!! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Kwiecień 13, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 13, 2019 No to wszystko jasne. A zobacz jaki dlaes temat (chodzi o edit) a w poscie napisales edit box'a. A ten drugi to zupelnie inna kontrolka. Odp: Pobierasz: GetWindowText, z tym, ze ostatni parametr musi byc jakims rozmiarem, np. bufora do pobierania tekstu (np. 1024 bajty). Bo ta ilosc nie musi byc wielkoscia akurat ilosci znakow w edicie, tylko okresla ile najwiecej moze pobrac bajtow z edita do bufora i co za tym idzie ten bufor musi miec taka pojemnosc. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trust Napisano Kwiecień 18, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 18, 2019 ja już nic nie rozumiem. twardy ja cie rozumiem tylko że program nie ! i nawet jak pobieram funkcją GetWindowText to też gówo . mam cztery edity jednoliniowe i wszystkie oprócz pierwszego działają !! i pobiera tekst dobrze ale pierwszy edit pobiera tylko jakies 4-5 znaków i reszte dopisuje to co jest w następnym edicie !!! masakra . help me Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trust Napisano Kwiecień 19, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 19, 2019 Wszystkim dzięki za pomoc i już wszystko gra !!! narqa Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts