Kid Napisano Marzec 9, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 9, 2019 Mam okienko: wincl.hInstance = hInst; wincl.lpszClassName = szClassName; wincl.lpfnWndProc = WinMainProc; wincl.style = CS_VREDRAW | CS_HREDRAW; wincl.cbSize = sizeof (WNDCLASSEX); wincl.hIcon = LoadIcon (hInst, "SERWER"); wincl.hIconSm = LoadIcon (hInst, "SERWER"); wincl.hCursor = LoadCursor (NULL, IDC_ARROW); wincl.lpszMenuName = NULL; wincl.cbClsExtra = 0; wincl.cbWndExtra = 0; wincl.hbrBackground = (HBRUSH) COLOR_BACKGROUND; if (!RegisterClassEx (&wincl)) return FALSE; hWinMain = CreateWindow (szClassName, "Serwer Metrona", WS_SYSMENU | WS_MINIMIZEBOX, CW_USEDEFAULT, CW_USEDEFAULT, width, height, HWND_DESKTOP, LoadMenu(hInst, MAKEINTRESOURCE(IDM_MAIN_MENU)), hInst, NULL); a do niego dodane menu ... w proceduże zdarzeń mam WM_COMMAND: ... IDM_SUBMENU: MessageBox (0, "text",text", MB_OK); break; Problem w tym że po wybraniu opcji z menu MessageBox się nie pojawia. Wyskakuje dopiero po wciśnięciu [ALT]-a lub po zamknięciu programu. Co jest nie tak? Może to mój NT znowu odstawia numery Pisze w DEV C++. Pozdrawiam. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspect Napisano Marzec 10, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 10, 2019 chmielaczek napisał: MessageBox (0, "text",text", MB_OK); Spróbuj jako pierwszy parametr podać uchwyt Twojego okna zamiast 0. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts