Trust Napisano Marzec 6, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 6, 2019 czy ktos z forum moglby mnie naprowadzic na jakis tekst dot. wysylania maili dzieki c++ i socket albo jaki fragment kodu czy cos :) wszystko mile widziane :D Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Marzec 6, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 6, 2019 www.code-maker.prv.pl >winsock>mail W necie jest też sporo bibliotek do tego celu, poszukaj :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trust Napisano Marzec 6, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 6, 2019 sory moj blad : jusz nie uzywam windowsa tylko linuksa i nie ma sensu pisac z uzyciem winsock w linuchu :) sory ale jakby ktos cos wiedzial niech wali to na forum! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Marzec 6, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 6, 2019 jusz nie uzywam windowsa tylko linuksa I bardzo dobrze, ja też się pomału przenoszę, olać Billa :D Winsock jest właśnie wzorowany na unixowych socketach i kod jest taki sam, wywal tylko WSAStartup i WSACleanup, reszta kodu jest dokładnie taka sama. Zamiast windows.h trzeba dodać #include <sys/types.h> #include <sys/socket.h> #include <netinet/in.h> #include <arpa/inet.h> Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trust Napisano Marzec 7, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 7, 2019 czyli Spoon ja mam taki kod : #include <sys/types.h> #include <sys/socket.h> #include <netinet/in.h> #include <arpa/inet.h> #include <stdio.h> WSADATA wsaData; WORD wersja; int blad; int rozmiar; char bufor[4096]; char tekst[4096]; SOCKET soc_klient; int main(int argc,char** argv) { //******************************************************** //**zamień te zmienne char serwer[]="poczta.onet.pl"; char nadawca[]="ja@op.pl"; char odbiorca[]="ktos_tam@cos_tam.pl"; char odkogo[]="ruf3k"; char temat[]="próba"; char wiadomosc[]="czesc\n To jest próbny email\r\n"; //******************************************************** wersja = MAKEWORD( 2, 0 ); blad = wersja, &wsaData ; if ( blad != 0 ) { printf("blad!"); return 0; } if ( LOBYTE( wsaData.wVersion ) != 2 ||HIBYTE( wsaData.wVersion ) != 0 ) { printf("blad, zla wersja winsock"); return 0; } struct hostent *host; struct sockaddr_in sin; memset( &sin, 0, sizeof(sin)); host=gethostbyname(serwer); if(host==NULL) { printf("gethostbyname błąd-nie moge znalezc takiego serwera"); return 0; } sin.sin_family = AF_INET; sin.sin_addr.s_addr = ((struct in_addr *)(host->h_addr))->s_addr; sin.sin_port = htons(25); //port smtp-25 soc_klient = socket( AF_INET, SOCK_STREAM, 0 ); if ( connect(soc_klient,(struct sockaddr *) &sin, sizeof(sin)) == SOCKET_ERROR ) { printf("polaczenie nie powiodlo sie"); return 0; } printf("czekam na odpowiedz z serwera\n"); blad=recv(soc_klient,bufor,sizeof(bufor),0); char nazwa[256]; gethostname(nazwa,255); wsprintf(tekst,"HELO %s\r\n",nazwa); blad=send(soc_klient,tekst,strlen(tekst),0); blad=recv(soc_klient,bufor,sizeof(bufor),0);printf("*"); wsprintf(tekst,"MAIL FROM: <%s>\r\n",nadawca); blad=send(soc_klient,tekst,strlen(tekst),0); blad=recv(soc_klient,bufor,sizeof(bufor),0);printf("*"); wsprintf(tekst,"RCPT TO: <%s>\r\n",odbiorca); blad=send(soc_klient,tekst,strlen(tekst),0); blad=recv(soc_klient,bufor,sizeof(bufor),0);printf("*"); sprintf(tekst, "DATA\r\n"); blad=send(soc_klient,tekst,strlen(tekst),0); blad=recv(soc_klient,bufor,sizeof(bufor),0);printf("*"); //naglowki wsprintf(tekst, "From: %s <%s>\r\n",odkogo,nadawca); blad=send(soc_klient,tekst,strlen(tekst),0); wsprintf(tekst, "To: <%s>\r\n",odbiorca); blad=send(soc_klient,tekst,strlen(tekst),0); wsprintf(tekst,"Subject: %s\r\n",temat); blad=send(soc_klient,tekst,strlen(tekst),0); //wiadomosc strcat(wiadomosc,".\r\n"); wsprintf(tekst,"%s",wiadomosc); blad=send(soc_klient,tekst,strlen(tekst),0); //koniec sprintf(tekst, "\r\n.\r\n"); blad=send(soc_klient,tekst,strlen(tekst),0); blad=recv(soc_klient,bufor,sizeof(bufor),0);printf("*"); closesocket( soc_klient); printf("\n OK!"); return 0; } i teraz jakbys mogl to sprawdz co jest zle i zmien mi tak (jesli chcesz) abyy dzialalo pod linuxem pliss :( Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Visage Napisano Marzec 9, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 9, 2019 abyy dzialalo pod linuxem pliss A co ci nie dziala w tym kodzie, nie kompiluje sie, dziala nieprawidlowo? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Habit Napisano Marzec 10, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 10, 2019 Nie sluchajcie go!!!!! to bart z grupy XT (cryogen@box43.pl) i podszywa sie podemnie i rozsyla linki do wira, ktory wymaze wam pliki z dysku!!!!!!!! ja mam swoje haslo, ja jestem jeden prawdziwy clever, a admina prosze o usuniecie osoby clever^lfe Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Squirt Napisano Marzec 10, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 10, 2019 No i mam powod "zgubienia" mojego hasla, jakis szczur kanalowy przejal mi haslo (wiecej nie bede ustawial hasla na "qwerty" )-: ) i teraz sie podszywa (na dodatek jeszcze jakies bajki o simpsonach glosi)!!!! Prosze o jego zablokowanie, albo przywrocenie mi mojego prawowitego konta. caluski clever Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Marzec 10, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 10, 2019 Hehe rzeczywiście odpaliłem to pod WMVare i to jakiś wirus, ale całkiem fajny :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Squirt Napisano Marzec 10, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 10, 2019 chyba zartujesz, NAV mi nic nie pokazal ani AVP Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Habit Napisano Marzec 10, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 10, 2019 Ludzie, co wy robicie przeciez to jest jakas zenada. to ja bylem pierwszy na forum i zapewniam wszystkich, ze nie zgubilem hasla, a tego zamaskowanego debila, ktoremu sie tak nudzi, ze za mna gania - prosze o zajecie sie nim przez obsluge ;) Sorry bart - masz za malo umiejetnosci, to ganiasz za innymi. Odwal sie - tyle ci powiem. jestes buraq i albo dasz sobie ze mna spokoj, albo umieszcze twe imie w mojej ksiedze szatanskiej :> Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Marzec 10, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 10, 2019 Osoba, ktora nie bedzie przestrzegala regulaminu, moze dostac bana. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Marzec 10, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 10, 2019 Twardy ma racje. Ta osoba juz dostała bana i jest nia clever^lfe. Wiadomości tego uzytkownika, ktore zawieraly linki do wirow lub probowaly wprowadzic uzytkownikow w blad zostaly usuniete. Prawdziwy clever ma dalej swojego nicka i nigdy go nie stracil. Nastepnym razem osoba taka zostanie zgloszona gdzie trzeba. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Law Napisano Marzec 11, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 11, 2019 Chodzenie po bagnach wciąga... Dobrze, że prawie wszystkie porjekty mam w sieci (i zazwyczaj opensource). Poza tym Panda Anitvirus to shit. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Marzec 11, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Marzec 11, 2019 No antyviry nie mogą znaleźć czegoś czego nie znają, każdy może sobie napisać programik do kasowania plików z dysku i żaden antyvir go nie wykryje :) Ja to odpaliłem pod emulatorkiem i nadpisywał tylko początek pliku, więc szatkus może nie wszystko stracone. Dobrze, że prawie wszystkie porjekty mam w sieci (i zazwyczaj opensource) Ale z tym wężem na sourceforge to przesadziłeś ;) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts