Kid Napisano Luty 20, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 20, 2019 próbowałem już: \n\r ; \r\n ; \x10\x13 ; \x13\x10 - pojawiają się dwie pionowe kreski \n ; \r ; \x10 ; \x13 - pojawia się jdna pionowa kreska char ENTER = 13 pojawia sie jedna pionowa kreska itd itp TO NIE DZIAŁA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Luty 20, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 20, 2019 Nudzi mi się więc sprawdziłem :) "\n" rzeczywiście nie działa, pojawia się jakaś linia, ale "'\r\n" działa, tekst jest pisany w nowej linii. HWND hSKomunikat = CreateWindow ("edit", "",ES_MULTILINE| WS_VSCROLL| WS_VISIBLE |WS_CHILD| WS_BORDER , 0, 0, 200, 200, hwnd, NULL, hThisInstance, NULL ); char cbufor[1000]; char text[] = "\r\nnowa linia"; long int lWinText = GetWindowTextLength (hSKomunikat); char cBufor[lWinText + strlen (text)]; GetWindowText (hSKomunikat , cBufor, lWinText + 1); strcat (cBufor, text); SetWindowText (hSKomunikat, cBufor); Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Luty 20, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 20, 2019 SendMessage (hEdit, EM_REPLACESEL, 0, (LPARAM) "Linia #1\r\n"); SendMessage (hEdit, EM_REPLACESEL, 0, (LPARAM) "Linia #2\r\n"); SendMessage (hEdit, EM_REPLACESEL, 0, (LPARAM) "Linia #3\r\n"); Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kid Napisano Luty 20, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 20, 2019 Spoon dzięki za sprawdzenie u siebie? Gdy dzis sprawdzałem to też zadziałało, ale wczoraj były dwie kreseczki? Ale mnie to juz nie dziwi mam Win NT 4.0 i co i rusz są jakieś dziwne sytuacje> Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Luty 20, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 20, 2019 Podpowiedz, ktora ja dalem, jest jedna z prostrzych do uzycia - jest to pewne obejscie prawdziwego zastosowania tego komunikatu. Nie wymaga wyginania sie, tak jak dal podpowiedz spoon. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kid Napisano Luty 21, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 21, 2019 Twardy a wiesz jak sprawić żeby po wpisaniu każdej linijki kursor znalazł się na końcu textu Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Luty 21, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 21, 2019 Prawdopodobnie nie ma takiego bezposredniego komunikatu. Natomiast znam bezposredni, aby wstawic kursor na poczatek linii . Ale tak powaznie. Aby umiescic kursor na kocu linii trzeba troche na przemian pouzywac odpowiednich komunikatow dla edita (EM_SETSEL,EM_LINELENGTH itd). Ale smialo mozna wykorzystac samo EM_SETSEL z jakas duza wartoscia, jezeli wiemy, ze przekracza ilosc znakow w edicie, np: setfocus(edithandle); sendmessage(edithandle,EM_SETSEL,32000,32000); Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts