Randal Napisano Luty 14, 2019 Autor Zgłoś Napisano Luty 14, 2019 Witam czesc i czolem. Razu pewnego naszlo mnie pisac cos takiego fikusnego jakie jest w edytorze DEV-CPP najnowszym, te spasione rebary z ikonami, editami, comboboxami i tym podobnymi wszelakimi ustrojostwami. No ale 3 dni wlosy z glowy rwalem, maglowalem MSDN aby gdzies tam maczkiem znalesc niepozorny text "rebar w uzyciu z toolbar" wymaga zdefiniowania stylu "pierdolka". No w koncu zaczelo dzialac, ale kaszana na max, wszystko sie kielbasi, ikony jakies nie ten tego ze style wypuklym sa ok ze stylem plaskim gdzies skrecaja w gore itp. Horror, jesli ktos mysli ze listview w winapi to masakra - tzn ze nie probowal laczyc rebara z toolshitem. No ale najgorsze to ze to co mnie dziala pod XP w win98se sie nie wyswietla, i mam nagie tlo tam gdzie powinny byc moje spasione rebary. Co to u licha moze byc ? Jest tam 1 szkopul : // Toolbar buttons to add. TBBUTTON tbButtonsAdd [ ] = { {VIEW_LARGEICONS, IDM_LARGEICON, TBSTATE_ENABLED, TBSTYLE_BUTTON, #if defined(_WIN32) | defined(_WIN64) {0}, #endif 0L, 0}, {VIEW_SMALLICONS, IDM_SMALLICON, TBSTATE_ENABLED, TBSTYLE_BUTTON, #if defined(_WIN32) | defined(_WIN64) {0}, #endif 0L, 0}, {VIEW_LIST, IDM_LISTVIEW, TBSTATE_ENABLED, TBSTYLE_BUTTON, #if defined(_WIN32) | defined(_WIN64) {0}, #endif 0L, 0}, {VIEW_DETAILS, IDM_REPORTVIEW, TBSTATE_ENABLED, TBSTYLE_BUTTON, #if defined(_WIN32) | defined(_WIN64) {0}, #endif 0L, 0}, }; Moze przez to win64- win32 ? Jak to definiowac.. ? Cytuj
Recommended Posts