Saber Napisano Luty 7, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 7, 2019 Witam. Jestem nowy, zarówno na tym forum jak i wświecie WINAPI. Mam do was kilka pytań, ale może zacznę od przedstawienia mojej sytuacji. Używam Borlandowskiego kompilatora C++ bodajże w wersji 5.5. Zacząłem się ostatnio bawić WINAPI i wszystko byłoby fajnie, gdyby nie fakt, że linker żąda ode mnie "external _main". Kombinowałem jak się dało, w końcu w swoim "programie" (takim prostym otwierającym okienko z ostrzeżeniem) zmieniłem WinMAin na main. Efekt: otwiera się okno dosowe, po czym wyskakuje wspomniane okienko. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Jak mu zaradzić? Z góry (i dołu) dziękuję. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Luty 7, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 7, 2019 Cos mi sie wydaje ze uzywasz tego darmowego kompilatora Borland C++ Compiler 5.5 bez IDE ;) Wiec aby wszystko dzialo musisz dac znac twojemu kompilatorowi zeby skompilowal program pod win32 bo domyslnie kompiluje pod konsole ;) Po wiecej informacji zapraszam tutaj https://www.januszg.hg.pl/bcc55/index.html Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saber Napisano Luty 7, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 7, 2019 Fakt, nie ma IDE - to kosztuje ;). Dzięki za odpowiedź, prześledzę Twoją stronę. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Luty 7, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 7, 2019 hehe, to nie moja strona ;) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Luty 9, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 9, 2019 Nie musisz daleko szukać. Na stronie w FAQ jest opisane jak kompilować pod BC5.5. Zapraszam :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts