Epitome Napisano Styczeń 30, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 30, 2019 Witam, mam okna MDI i w oknach dzieci tworze sobie kontrolki, aby one byly na caly rozmiar okna musze dac w komunikacie WM_SIZE: MoveWindow (hwnd, 5, 1, LOWORD (lParam)-5, HIWORD (lParam), TRUE) ; i mam problem, poniewaz gdy dodam ta linijke to po maksymalizacji okna dziecka, nie pojawiaja mi sie ikonki z title bar kolo menu. Czy mozna w jakis inny sposob ustawic rozmiary kontrolki aby byla zawsze wedlug rozmiarow okna ? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epitome Napisano Styczeń 30, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 30, 2019 Znow zadnej odpowiedzi, ale sam rozwiazalem juz swoj problem. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Styczeń 30, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 30, 2019 Eh, ludzie nauczcie sie opisywac rozwiazanie problemu jesli sami sobie juz poradziliscie bo moze sie to komus przyda. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epitome Napisano Styczeń 30, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 30, 2019 W poprzednim poscie podalem jak rozwiazalem, a w tym wydwalo mi sie mniej konieczne bo nie rozwiazalem tego tak jak powinno byc, a raczej na swoj sposob i wyglada to troche inaczej. Ale zrobilem tak, ze sam ustawilem rozmiary okna podczas jego maksymalizacji i okno jest w obszarze pod menu razem ze swoim title barem. Prawidlowo powinno wygladac to chyba tak, ze title bar z okna dziecka laczy sie z glownym. pozdrowienia Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspect Napisano Styczeń 30, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 30, 2019 Nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem Twój problem. Jeżeli chodziło Ci o maksymalizację okna-dziecka w okienku MDI to służy do tego komunikat WM_MDIMAXIMIZE. A tak off-topic jeszcze to nie skarżcie się, że nikt nie odpowiedział na Wasz post (zwłaszcza jeżeli wisi on dopiero 8 godzin) - nie każdy odwiedza forum regularnie/ma stału dostęp do netu. Czasmi też wina może leżeć po stronie źle sformułowanego pytania, więc jeżeli od dłuższego czasu nikt nie odpowiada, a bardzo zależy wam na odpowiedzi spróbójcie je przeformułować - uczynić bardziej zrozumiałym. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epitome Napisano Styczeń 31, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 31, 2019 To o braku odpowiedzi to bylo o poprzednich postach, ale powiem wam, ze nawet mi to na reke bo sam dochodze do rozwiazania po pewnym czasie zamiast czekac na gotowca ;) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Styczeń 31, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 31, 2019 Nop napewno gotowca bys nie dostal - najwyzej nakierowanie na problem (przynajmnije z mojeje strony) ;) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panther Napisano Luty 2, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 2, 2019 Kto szuka nie błądzi -> to styl życia wielbłądzi Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts