Flinch Napisano Styczeń 19, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 19, 2019 Czy można zmienić jakąś funkcją obszar roboczy okna? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Styczeń 20, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 20, 2019 Jak to zmienic obszar roboczy? Salwadore, wytlumacz lopatologicznie bo nie zabardzo jaze o co ci chodzi. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Styczeń 20, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 20, 2019 Salwadore chyba mial na mysli obszar zwany klientem ale ja nie spotkalem sie ze sposobem zmiany tego obszaru. Moze regiony Ci sie przydadza? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flinch Napisano Styczeń 20, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 20, 2019 Chodzi mi dokładnie, oto żeby funkcja GetClientRect zwracała obszar całego okna, nazem z ramką. Nie chodzi mi o GetWindowRect. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Styczeń 20, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 20, 2019 Nie da sie. Mozna obejsc to w taki sposob, ze utworzyc okno bez ramek i captiona. Klient jest obslugiwany przez standardowe komunikaty (np. WM_PAINT). A poza klientem przysluguja inne komunikaty (np. WM_NCPAINT - no client). Nie wiem na kiego grzyba ci to, ale jesli chcesz sam odmalowaywac te miejsca to korzystaj z tych komunikatow, albo zrob okno bez ramek i captiona, sam je rysuj i specjalnie zwracaj odpowiednie komunikaty w WM_NCHITTEST. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flinch Napisano Styczeń 22, 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 22, 2019 Kontrolki poza obszarem klienta nie są rysowane, a ja próbowałem umieścić comboxa na pasku nazwy. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Styczeń 22, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 22, 2019 No to wlasciwie sie nie da. Bo jakby sie dalo to odpowiedz z forum na temat dodatkowego przycisku na captionie by byla wlasnie tak rozwiazana. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts