Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Napisz w jakim systemie operacyjnym tworzysz okno?

Jezeli metoda nie dziala:
Scan = CreateWindow("button", "Scan", WS_CHILD | WS_VISIBLE , 10,10,40,18,OknoJenny, (HMENU)100,Hinstance, NULL);

SendMessage(Scan,WM_SETFONT,GetStockObject(DEFAULT_GUI_FONT ),0);

to trzeba inaczej kombinowac. Nie mam winxp, wiec nic w tym kirunku nie podowiem.

Napisano

Właśnie o to chodzi. Jeżeli przy samej kompilacji wyskakuje błąd, to znaczy, że coś źle wpisaliśmy - błąd składni. Ja programuje w delphi i dlatego tak, a nie inaczej podałem a ty bez przystosowania kodu do danego języka i kompilatora skopiowałeś jak leci. I właściwie większość tutaj podpowiedzi jest dobra, ale błędy wychodzą właściwie z tak prozaicznych rzeczy. Bo nie jest wina podpowiadającego (bo przecież w tym dziale mówimy o api, a nie o jakimś szczegółowym języku programowania) tylko korzystającego z podpowiedzi. Przecież nie da się podpowiedzieć tak celnie, że wszystko to co przepiszesz to będzie działało idealnie. Własna inteligencja też jest potrzebna (Ghost ja nic nie sugeruje ;) ).

Napisano

No ja mysle ze ty nic nie sugerujesz !! :x Ja mam dopiero 16 lat znam c++ a przygode z winapi zaczołem w tym roku . Mam ksiązke do winapi i czekam na wakacje zeby ja wchłonąc :)