Trust Napisano Grudzień 21, 2018 Autor Zgłoś Napisano Grudzień 21, 2018 Mam se kontrolke edit i nie wiem jak za pomocą nacisnięcia guzika sprawdzić co w edicie jest wpisane potem skopiować to do jkiejs zmienej i wyswietlic w MessageBox Bardzo bym prosił o przykładowy programik(używam dev-c++) Cytuj
Omega Napisano Grudzień 21, 2018 Zgłoś Napisano Grudzień 21, 2018 A umiesz korzystac z funkcji SendMessage (tutaj ze stala WM_GETTEXT), lub GetWindowText? Cytuj
Trust Napisano Grudzień 21, 2018 Autor Zgłoś Napisano Grudzień 21, 2018 no wlasnie oto chodzi ze cos o tym slyszalem ale nie wiem jak tego uzyc (moze jakis maly gotowy kod gdzie i co??) THANKS Cytuj
Freak Napisano Grudzień 21, 2018 Zgłoś Napisano Grudzień 21, 2018 A potrafisz otworzyć helpa i wpisać GetWindowText lub WM_GETTEXT? Cytuj
Kępa Napisano Grudzień 21, 2018 Zgłoś Napisano Grudzień 21, 2018 Witam. Mozesz to zrobic na przyklad tak: case WM_COMMAND: switch(LOWORD(wParam)) { case ID_BUTTON: char tekst[45]; GetWindowText(hEdit, tekst, GetWindowTextLength(hEdit) + 1); MessageBox(hOkno, tekst, "Komunikat", MB_OK); break; } break; ID_BUTTON to identyfikator buttona, w ktory klikasz. Pozdrawiam. Cytuj
Recommended Posts