Legacy Napisano Grudzień 17, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 17, 2018 NNo to jest jeszcze bardziej dziwne, bo zobacz sobie na stronie 471 Petzolda , jest przykład z oknem niemodalnym i zdefiniowana jest kontrolka tak dokładnie napiszę: CONTROL "OK" , IDOK, "EllipPush" ,WS_GROUP | WS_TABSTOP ,73,79,32,14 i działa ja wpisuję identycznie kompiluję w Visualu i nie działa a co ciekawsze jak wpiszę to w pliku z rozszerzeniem c a nie cpp to też dziala i kontrolkę i okno widać, więc może ma wpływ na to język C lub C++??? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Grudzień 17, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 17, 2018 Ja kiedys otwieralem zasoby programu 3D studio MAX i tam pelno bylo nowych klas kontrolek. To chyba polega na tym, ze program sam musi jakos zarejestrowac te klasy i wtedy one dzialaja. Pisze chyba, bo sam dokladnie nie wiem, gdyz nigdy tego nie potrzebowalem. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspect Napisano Grudzień 18, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 18, 2018 Do Twardego: Arkowi_17 wlasnie chodzi o to, że sobie zarejestrował własną kontrolkę o nazwie "suwak" i chciałby ją wyświetlić w dialogboxie. Jak znajde chwilke po zakończeniu semestru to napiszę arta o tym jak tworzyć własne kontrolki (dla tych co nie maja petzolda ;-) ). Do Arka_17: To, że dialog box z nią sie nie wyświetla, to znaczy że coś jest skopane albo przy rejestracji kontrolki (najpewniej) albo w jej funkcji obsługi. Na razie nie chce mi się niestety szukać błędu w Twoim kodzie (mam bardzo mało czasu) zwłaszacza, że jest wyświetlony bez tabulacji (prośba do wszystkich jak wklejacie kod używajcie znaczników [ code ]). Sam popróbój, poeksperymentuj - może Ci się uda. A jeżeli nei używasz obiektowości to zostaw program jako projekt C. PS. Do Twardego. Już poprzednio ten Avatar był okropny, ale teraz to już przesada. ;-) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts