Legacy Napisano Grudzień 17, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 17, 2018 W sumie to jest dziwne bardzo bo po: 1 zarejestrowałem klasę okienka kontrol: wndclass.style = CS_HREDRAW | CS_VREDRAW ; wndclass.lpfnWndProc = EllipPushWndProc ; wndclass.cbClsExtra = 0 ; wndclass.cbWndExtra = 0 ; wndclass.hInstance = hInstance ; wndclass.hIcon = NULL ; wndclass.hCursor = LoadCursor (NULL, IDC_ARROW) ; wndclass.hbrBackground = (HBRUSH) (COLOR_BTNFACE + 1) ; wndclass.lpszMenuName = NULL ; wndclass.lpszClassName = TEXT ("EllipPush") ; RegisterClassEx(&wndclass) ; Potem stworzyłem okienko w WM_CREATE DialogBox(hInst, (LPCTSTR)IDD_ABOUTBOX, hWnd, (DLGPROC)About); dołączyłem do okna i do klasy okienka funkcje obsługi: BOOL CALLBACK AboutDlgProc (HWND, UINT, WPARAM, LPARAM) ; LRESULT CALLBACK EllipPushWndProc (HWND, UINT, WPARAM, LPARAM) ; w zasobach stworzyłem: IDD_ABOUTBOX DIALOG DISCARDABLE 22, 17, 230, 75 STYLE DS_MODALFRAME | WS_CAPTION | WS_SYSMENU CAPTION "About" FONT 8, "System" BEGIN CONTROL "OK",ID_IDOK,"EllipPush",WS_GROUP | WS_TABSTOP,3,9,32,14 DEFPUSHBUTTON "OK",IDOK,195,6,30,11,WS_GROUP END Jak zasłonie(usunę) kontrolkę to okno modalne lub niemodalne to nie ma znaczenia się pojawia ze zwykłym buttonem i jest ok jak natomiast wstawię kontrolkę to okno się wogole niepojawia;;; a najdziwniejsze jest to że jeżeli plik źródłowy jest robiony w zwykłym c jest wtedy ok jak jest to w C++ okno znika;;; dla mnie to baaardzo dziwne Czemu zarejestrowana kontrolka z funkcją obsługi wpływa na zniknięcie okienka???? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Grudzień 17, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 17, 2018 Co jest dziwne????? Widziales kiedys kontrolke "suwak"? Wlasnie ta opcja wplynela na blad. Nie musiales pokazywac calego kodu, bo ten zasob nieskompilowany tez mi sie nie wyswietlil. Ale zaden wymyslony zasob nie pokaze sie. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts