Mięki Napisano Listopad 22, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 22, 2018 Mam problem dotyczący tekstu umieszczanego na/w kontrolkach(button'ach, textbox'ach, itd.). Co zrobić, aby tekst na kontrolce był napisany normalną czcionką i nie był pogrubiony? Z góry dzięki za odpowiedz. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspect Napisano Listopad 24, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 24, 2018 Jeżeli tworzysz kontrolkę za pomocą funkcji CreateWindow();, wyślij do niej komunikat WM_SETFONT. Jeżeli natomiast kontrolki są dziećmi dialogboxa, tworzonego z zasobów, to przed listą kontrolek w zasobach napisz np: FONT 8, "MS Shell Dlg", 400, 0, 0x1. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mięki Napisano Listopad 25, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 25, 2018 teraz to mam problem z dialogbox'em. Kiedy dodam do zasobów ten kod dialogbox'a to przy kompilacji wywala mi błąd: 100 DIALOG 0, 0, 400, 200 STYLE DS_MODALFRAME | WS_MAXIMIZEBOX | WS_MINIMIZEBOX | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU CAPTION "okienko" LANGUAGE LANG_POLISH, 0x1 FONT 8, "MS Sans Serif" { CONTROL "List", 1001, "SysListView32", LVS_REPORT | LVS_SHOWSELALWAYS | LVS_NOSORTHEADER | WS_CHILD | WS_VISIBLE | WS_BORDER | WS_TABSTOP, 3, 60, 104, 138 //tutaj wywala mi blad } Wywala mi błąd przy każdej kontrolce przy kompilowaniu. Mam dev-c++ 4.8.9.5. To może być wina kompilatora? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspect Napisano Listopad 25, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 25, 2018 To nie wina kompilatora. Zamiast DIALOG daj DIALOGEX, to powinno rozwiazac problem. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mięki Napisano Listopad 25, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 25, 2018 dzięki, poprawiłem i chodzi. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sleeppower Napisano Czerwiec 12, 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2019 A ja mam takie pytanie Chce aby wszystko bylo napisane normalna czcianka Nie uzywam DilogBox tak wiec nie wiem jak to zrobic Kod SendMessage(hwnd,WM_SETFONT,(WPARAM)GetStockObject(DEFAULT_GUI_FONT ),MAKELPARAM(1, 0)); Pomocy! :( Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts