Fluke Napisano Październik 27, 2018 Autor Zgłoś Napisano Październik 27, 2018 Witam. Czy ktos wie jak (i czy się wogole da) w VC++6.0 dodac do kontrolki Rebar kontrolke Toolbar?? Probowalem to robic tak jak jest w MSDN i innych zrodlach ale Toolbar wklejal sie tak jakby ponad Rebar'a czesciowo przeslaniajac inne umieszczone tam kontrolki, przez co nie pokazywal sie znacznik do przemiszczania tej i innych kontrolek (ogolnie chujnia z tego wychodzi). Dodam iz korzystalem rowniez z tutoriali z tej strony na temat Rebar'a i Toolbar'a. Teoretycznie powinno to byc wykonalne bo np. w VC++ to dziala, ale mi jakos dzialac nie chce. Z gory dzieki za odpowiedz. Cytuj
Aspect Napisano Październik 27, 2018 Zgłoś Napisano Październik 27, 2018 Zakładam, że chodzi Ci o rozwiązanie Twojego problemu w WinAPI, bo w MFC robi się wszystko automatycznie 8) . Też miałem podobny problem z toolbarem i rebarem. Nie pamiętam dokładnie jak sobie poradziłem (problem rozwiązał się dosyć szybko), napiszę Ci jednak na co warto zwróćić uwagę: Toolbar musi być dzieckiem rebara, a rebar rodzicem toolbara (trochę to może śmiesznie brzmieć ;) ) Pobaw się trochę stylami obu pasków (może jeden ze stylów jaki nadałeś powoduje te dziwne zachowania). U mnie działające paski mają następujące style: Rebar:WS_VISIBLE | WS_CHILD | WS_CLIPCHILDREN | WS_CLIPSIBLINGS | RBS_BANDBORDERS | RBS_VARHEIGHT | CCS_NODIVIDER Toolbar:WS_CHILD | WS_VISIBLE | TBSTYLE_TOOLTIPS | CCS_NODIVIDER | CCS_NORESIZE | CCS_NOMOVEY Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem. :) W razie dalszych problemów, rzuć kodem - wtedy zawsze łatwiej znależć błąd. Cytuj
Fluke Napisano Październik 29, 2018 Autor Zgłoś Napisano Październik 29, 2018 Wielkie dzieki - zadzialalo. Wydaje sie, ze wszystkiemu winny byl brak stylu CCS_NORESIZE w Toolbar'ze. Cytuj
Recommended Posts