Knot Napisano Październik 20, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Październik 20, 2018 Jak można ustalić minimalne (lub maksymalne) rozmiary okna? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Październik 20, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Październik 20, 2018 Ustalic czy ustawic? Jezeli ustalic to ustal na dany rozmiar i juz. Tak naprawde to dokladnie chyba nie sprecyzowales pytania. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knot Napisano Październik 20, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Październik 20, 2018 kiedy się zmienia rozmiar okna to w moim programie kontrolki dopasowują się pozycją i wymiarami do nowych rozmiarów okna, lecz gdy okno jest zamałe to się najzwyczajniej w świecie się nie mieści. jak zrobić by okno dało się zmniejszyć tylko do określonych wymiarów. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Październik 20, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Październik 20, 2018 Temat juz byl, bo juz sie nad nim rozwodzilem: https://devstart.pl/temat/4742-zmiana-rozmiaru-okna/ Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nest Napisano Listopad 19, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 19, 2018 Minimalne rozmiary okna - poprostu sobie okresl a jesli chodzi o maksymalne to uzyj: int iPrevWidth = GetSystemMetrics(SM_CXSCREEN); int iPrevHeight = GetSystemMetrics(SM_CYSCREEN); Tzn. to jest tak, ze jesli pracujesz w trybie powiedzmy 640x480 to nie ma sensu tworzyc formularza o rozmiarach np: 1280x1024 - nio moze komus odpowiadaja takie wymiary okna ;), ale ja bym nie wydolil przy takiej aplikacji :) Pozdrawiam. P.S. Jesli moja odpowiedz cie nie satysfakcjonuje napisz mi na gg:1764988 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts