Quad Napisano Październik 12, 2018 Autor Zgłoś Napisano Październik 12, 2018 Jak usunąć (lub ukryć) ikonkę programu z paska zadań ? Piszę program w którym umieściłem ikonkę w tray'u i gdy okno jest widoczne chce aby nie było jego ikonki na pasku zadań... p.s. gdzieś juz to widziałem, ale nie mogę znaleźć: pomoże mi ktoś przechwycić komunikat o minimalizacji okienka przyciskiem [_] ? Cytuj
Parody Napisano Październik 12, 2018 Zgłoś Napisano Październik 12, 2018 Przechwytywanie komunikatu: LRESULT CALLBACK procOkna(HWND hWnd,UINT mMsg, WPARAM wParam, LPARAM lParam) { switch(mMsg) { ... ... ... case WM_SIZE: if(wParam==SIZE_MINIMIZED) { //tu kod co ma zrobic po nacisnieciu } break; ... ... ... Cytuj
Nemo Napisano Październik 12, 2018 Zgłoś Napisano Październik 12, 2018 Qbu$: jemu nie chodzi o to co ty podałeś - on napisał ze chce ukryc ikonke na pasku zadan podczas gdy program jest widoczny, a nie podczas minizmalizacji. Cytuj
Parody Napisano Październik 12, 2018 Zgłoś Napisano Październik 12, 2018 p.s. gdzieś juz to widziałem, ale nie mogę znaleźć: pomoże mi ktoś przechwycić komunikat o minimalizacji okienka przyciskiem [_] ? Cytuj
Nemo Napisano Październik 12, 2018 Zgłoś Napisano Październik 12, 2018 Jeb, przyznaje sie do bledu. No ale pisalem to o 1:17 w nocy wiec powinno mi to zostac wybaczone ;) Cytuj
Quad Napisano Październik 13, 2018 Autor Zgłoś Napisano Październik 13, 2018 Za minimalizację dziękuję, przydało się ;-). A co do właściwego tematu: Właściwie to już mi nie potrzebne (zrezygnowałem z tego), ale przytoczę help'a (może ktoś będzie szukał tego): To prevent the window button from being placed on the taskbar, create the window by calling CreateWindowEx and include the WS_EX_TOOLWINDOW style. As an alternative, you can create a hidden window and make it the owner of your primary window. Oba w zasadzie mi nie pasowały.... Cytuj
Recommended Posts