Law Napisano Wrzesień 20, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 20, 2018 Więc zrobiłem sobie Traya wg textu na WinAPI.org i wszystko jest dobrze dopóki nie dorzucam flagi NiF_MESSAGE, bo wtedy ikona znika gdy się jej "dotknie". Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Wrzesień 20, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 20, 2018 A do uCallbackMessage dodales swoj komunikat? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Law Napisano Wrzesień 20, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 20, 2018 Yeah, off corz! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Wrzesień 20, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 20, 2018 Jezeli "off corse" dla tego, ze zaimplementowales to znaczy ze gdzies indziej musiales cos spie..(schrzanic) bo nigdy nie bylo problemu implementujac ta flage. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umbrage Napisano Wrzesień 20, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 20, 2018 To mi przypomina mój przypadek - też ikona znikała po jej dotknięciu. Okazało się że mam błąd w strukturze kodu w switch() i case. Komunikat wywolany po najechaniu się źle kończył i wywoływane było usuwanie ikony. Sprawdź to co do nawiasu. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Law Napisano Wrzesień 21, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 21, 2018 Wszystko niby jest dobrze, a tray nie obsługuje jeszcze żadnych komunikatów. Zresztą tu jest kod: Tray.cbSize:=SizeOf(Tray); Tray.Wnd:=Form.Handle; Tray.uID:=1001; Tray.uCallbackMessage:=WM_TRAY; Tray.uFlags:=NIF_MESSAGE or NIF_TIP or NIF_ICON; Tray.hIcon:=LoadIcon(0, IDI_APPLICATION); Tray.szTip:='enSZi'; Shell_NotifyIcon(NIM_ADD, @Tray); Form.handle to rekord, a nie VCL:-D Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Law Napisano Wrzesień 23, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 23, 2018 Dobra, przeanalizowałem dokładnie przykład z ftp://www.winapi.org i po prostu pomyliłem Handle, ale teraz jest ok. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts