Viper Napisano Wrzesień 17, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 17, 2018 Hey... Mam problem... Bo chcialbym napisac program, ktory buforowalby mi wszystkie znaki wstukiwane w klawiature... Jesli ktos moglby mi pomoc to bylbym wdzieczny.... Pozdrowionka... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freak Napisano Wrzesień 18, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 18, 2018 Jeśli chcesz przechwytywać wszystkie klawisze jakie zostały wciśnięte w windows to musisz zrobić hooka klawiatury i umieścić go w dll-u,ale nie wiem czy o to ci chodzi. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viper Napisano Wrzesień 18, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 18, 2018 Tak o to chodzi.... Ale problem polega na tym ze nie mam pojecia jak to zrobic:((( Moze jakies wskazowki?????? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo Napisano Wrzesień 18, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 18, 2018 Eh, mam do tego co ty chchesz przykład jak zrobic hook'a myszki i to w Delphim. Ale z przerobieniem tego na klawoiature w c++ nie bedzie problemu bo przeciez to czytse winapi: library MHook; uses SysUtils, Classes, Messages, Windows; {$R *.RES} const wm_Mysz = wm_User+1234; function MouseHook(Code:integer; WP:integer; LP:integer):integer; stdcall; var P:PMouseHookStruct; H:THandle; begin if (WP=wm_RButtonDown)or(WP=wm_LButtonDown) then begin P:=Pointer(LP); H:=FindWindow('TForm2','PGear - Kolory'); if H<>0 then PostMessage(H,wm_Mysz,P^.pt.X,P^.pt.Y); end; Result:=0; end; exports MouseHook; begin end. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viper Napisano Wrzesień 24, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 24, 2018 No tak.. dzieki za kod... i nameczylem sie jak... ale nic mi z tego nie wyszlo:((( (bo dopiero raczkuje w WinApi-co nie znaczy ze nie chce sie tego naumiec) Ale jakby ktos pomogl mi napisac/or zapodac gotowy kod do c++ to bylbym wdzieczny... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts