Viper Napisano Wrzesień 17, 2018 Autor Zgłoś Napisano Wrzesień 17, 2018 Hey... Mam problem... Bo chcialbym napisac program, ktory buforowalby mi wszystkie znaki wstukiwane w klawiature... Jesli ktos moglby mi pomoc to bylbym wdzieczny.... Pozdrowionka... Cytuj
Freak Napisano Wrzesień 18, 2018 Zgłoś Napisano Wrzesień 18, 2018 Jeśli chcesz przechwytywać wszystkie klawisze jakie zostały wciśnięte w windows to musisz zrobić hooka klawiatury i umieścić go w dll-u,ale nie wiem czy o to ci chodzi. Cytuj
Viper Napisano Wrzesień 18, 2018 Autor Zgłoś Napisano Wrzesień 18, 2018 Tak o to chodzi.... Ale problem polega na tym ze nie mam pojecia jak to zrobic:((( Moze jakies wskazowki?????? Cytuj
Nemo Napisano Wrzesień 18, 2018 Zgłoś Napisano Wrzesień 18, 2018 Eh, mam do tego co ty chchesz przykład jak zrobic hook'a myszki i to w Delphim. Ale z przerobieniem tego na klawoiature w c++ nie bedzie problemu bo przeciez to czytse winapi: library MHook; uses SysUtils, Classes, Messages, Windows; {$R *.RES} const wm_Mysz = wm_User+1234; function MouseHook(Code:integer; WP:integer; LP:integer):integer; stdcall; var P:PMouseHookStruct; H:THandle; begin if (WP=wm_RButtonDown)or(WP=wm_LButtonDown) then begin P:=Pointer(LP); H:=FindWindow('TForm2','PGear - Kolory'); if H<>0 then PostMessage(H,wm_Mysz,P^.pt.X,P^.pt.Y); end; Result:=0; end; exports MouseHook; begin end. Cytuj
Viper Napisano Wrzesień 24, 2018 Autor Zgłoś Napisano Wrzesień 24, 2018 No tak.. dzieki za kod... i nameczylem sie jak... ale nic mi z tego nie wyszlo:((( (bo dopiero raczkuje w WinApi-co nie znaczy ze nie chce sie tego naumiec) Ale jakby ktos pomogl mi napisac/or zapodac gotowy kod do c++ to bylbym wdzieczny... Cytuj
Recommended Posts