Skocz do zawartości

Builder C++ 6 i WinAPI

Recommended Posts

Napisano

Normalnie to programuję w WinAPI w Delphi (a tam wystarczyło treść pisać w pliku .dpr), ale chcę się trochę pobawić w C++ (dokładnie w Borland C++ 6) i nie mam pojęcia jak to zrobić, żeby się skompilowało.

Napisano

Eh to normalnie tzreba do tego poznac jezyk C++. Ale wedlug mnie jak ktos jzu zna jakis jezyk to nie bedzie problemow bo poprostu sa male roznice. A jesli jzu psiales w Delhpim w WinAPI to napisanie tego samego w C++ jest prawie tak samo proste jak w Delphim. Jedyna roznica jest taka ze w C++ zamiast BEGIN i END. masz glowna funckje WinMain i to tylko tyle z roznic. No oczywisice sa ejszcze roznice jezyka ale z napisaniem okienka w c++ nie ma problemu bo przeciez pelno tego syfu po necie jak i równiez na stronie www.winapi.org :D

Napisano

Ja tam bulidera na oczy niewidzialem ale jesli Wizrad Console to jest proostu aplikacja konsolowa to jak napsizesz program w winapi to ci sie nei skopiluje bo przeciez to konsola.

kurde msuze dorwac gdzies Bulider Personal zbey obcykac jak to wyglada :/

• 2 weeks later...
Napisano
Piasiu napisał:
Ja tam bulidera na oczy niewidzialem ale jesli Wizrad Console to jest proostu aplikacja konsolowa to jak napsizesz program w winapi to ci sie nei skopiluje bo przeciez to konsola.

No, nie zupelnie. W koncu to Borland ;)

Piasiu napisał:
kurde msuze dorwac gdzies Bulider Personal zbey obcykac jak to wyglada :/

Oj, lepiej nie. Szkoda nerwow :P ;)