Zyziu Napisano Sierpień 30, 2018 Autor Zgłoś Napisano Sierpień 30, 2018 Mam pytanie: jak się wstawiało wstawki assemblera do kodu C/C++?? Bo najpierw użyłem tradycyjnego #asm ... #endasm i nic. Póżniej znalazłem coś takiego asm { ... } też nic. Jak to się robiło??? Proszę mnie odświeżcie Używam VC++ 6.0. Drugie pytanie: mam nienajlepszego kompa, VC jest pamięciożerny dlatego postanowiłem pisać jakiś czas w Turbo C++ Borlanda. Daję Compile - wszystko ładnie. Tylko co potem?? Dawno nie używałem tego programu no i mi wyleciało z bani. Spróbowałem Make - nie może odnależć pliku .obj, a chyba właśnie Make-m robiło się execa. W tej kwestii też mnie odświeżcie. Pozdrowienia Cytuj
Phoenix Napisano Sierpień 30, 2018 Zgłoś Napisano Sierpień 30, 2018 Witam, co do pierwszego pytania to odpowiedź znajdziesz pod tym adresem https://warsztat.pac.pl/artykuly/asmicpp/asmicpp.htm. Mam nadzieje, że link bedzie pomocny. A co do drugiego pytania to rownież mi przyda się przypomnienie :) Pozdrawiam Cytuj
Face Napisano Wrzesień 26, 2018 Zgłoś Napisano Wrzesień 26, 2018 też nie wiedziałem jak w VC++ 6.0 to zrobić i wszędzie tego szukałem wreszcie już zmęczony zacząłem sobie bez sensu wstukiwać klawisze i wpisałe _asm i mi sie podświetliło na niebiesko :D użycie jest takie: w przypadku operacji dłuższych niż jedna linijka: _asm { // ważne żeby klamra była na tej wysokości co _asm xor eax,eax inc eax } w przypadku pojedyńczych: _asm mov zmienna,ebx można używać zmiennych i etykiet z c++. Cytuj
Vacuum Napisano Listopad 5, 2018 Zgłoś Napisano Listopad 5, 2018 W Visualu 6.0 wstawki robi się: __asm{ ... } Cytuj
Recommended Posts