Zyziu Napisano Sierpień 30, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Sierpień 30, 2018 Mam pytanie: jak się wstawiało wstawki assemblera do kodu C/C++?? Bo najpierw użyłem tradycyjnego #asm ... #endasm i nic. Póżniej znalazłem coś takiego asm { ... } też nic. Jak to się robiło??? Proszę mnie odświeżcie Używam VC++ 6.0. Drugie pytanie: mam nienajlepszego kompa, VC jest pamięciożerny dlatego postanowiłem pisać jakiś czas w Turbo C++ Borlanda. Daję Compile - wszystko ładnie. Tylko co potem?? Dawno nie używałem tego programu no i mi wyleciało z bani. Spróbowałem Make - nie może odnależć pliku .obj, a chyba właśnie Make-m robiło się execa. W tej kwestii też mnie odświeżcie. Pozdrowienia Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix Napisano Sierpień 30, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Sierpień 30, 2018 Witam, co do pierwszego pytania to odpowiedź znajdziesz pod tym adresem https://warsztat.pac.pl/artykuly/asmicpp/asmicpp.htm. Mam nadzieje, że link bedzie pomocny. A co do drugiego pytania to rownież mi przyda się przypomnienie :) Pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Face Napisano Wrzesień 26, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Wrzesień 26, 2018 też nie wiedziałem jak w VC++ 6.0 to zrobić i wszędzie tego szukałem wreszcie już zmęczony zacząłem sobie bez sensu wstukiwać klawisze i wpisałe _asm i mi sie podświetliło na niebiesko :D użycie jest takie: w przypadku operacji dłuższych niż jedna linijka: _asm { // ważne żeby klamra była na tej wysokości co _asm xor eax,eax inc eax } w przypadku pojedyńczych: _asm mov zmienna,ebx można używać zmiennych i etykiet z c++. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vacuum Napisano Listopad 5, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Listopad 5, 2018 W Visualu 6.0 wstawki robi się: __asm{ ... } Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts