Mothership Napisano Lipiec 28, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 28, 2018 Mam problem. Wiem, ze istnieje sposob na zaladowanie zawartosci pliku dolaczonego do zasobow (wiem, bo przeczytalem w Programming Windows Charles'a Petzold'a - ale w jedynie w ang wersji). Poza tym calosc opisana jest w MS Visual C++ - ja uzywam darmowego MinGW Developer Studio. Problem zaczyna sie juz na poczatku - nie wiem jak dalaczyc plik zasobow. To co przeczytalem o Visual C++ wydaje sie proste. Zatem, czy ktos moglby mi wyjasnic proces dodawania zasobow do pliku i, o ile wie wyjasnic kwestie ladowania tekstu z pliku dolaczonego do zasobow? Bylbym wdziedzny... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspect Napisano Lipiec 28, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 28, 2018 Taki sam temat jest chyba z 5 postów niżej: https://devstart.pl/temat/4748-znowu-zasoby-tym-razem-txt/ Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mothership Napisano Lipiec 28, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 28, 2018 biały napisał: Taki sam temat jest chyba z 5 postów niżej: https://devstart.pl/temat/4748-znowu-zasoby-tym-razem-txt/ Tylko ja chcialem dowiedziec sie jak calosc wykonwac w MinGW (nie czaje zbytnio resource...) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Lipiec 28, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 28, 2018 Wczesniej nie znałem takiego czegoś jak "MinGW Developer Studio" ale wszedlem na stronę producenta i miło zostałem zaskoczony ;) MinGW Developer Studio to niemal kopia VC6. WSzystko wygląda tak samo (widziałem tylko screeny). Plik zasobów to zwykły plik tekstowy tyle ze z rozszezeniem rc wiec wystarczy jak go dodasz do projektu i powinno wszystko działać. Przepis na tekst masz kilka postów niżej. powodzenia Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts