Enigma Napisano Lipiec 11, 2018 Autor Zgłoś Napisano Lipiec 11, 2018 Jak dowiedzieć się czy button został naciśnięty? Coś tam pisze na stronie, ale ja sprawdzałem i mi nie działa ;(. Z góry THNX Cytuj
Nemo Napisano Lipiec 11, 2018 Zgłoś Napisano Lipiec 11, 2018 Jeśli chcesz wychwycić moment naciśnięcia guzika to proostu w funkcji komunikatów obsługujesz komunikat WM_COMMAND w taki sposób: #define ID_BUUTON 100 [...] LRESULT CALLBACK WndProc(HWND hWnd, UINT Msg, WPARAM wParam, LPARAM lParam) { switch(Msg) { case WM_CREATE: CreateWindow("button", "Guzik", WS_CHILD | WS_VISIBLE, 10,10,70,26, hWnd, (HMENU)ID_BUTTON, hinstance, NULL);//tworzysz buttona return 0; [...] case WM_COMMAND: switch(HIWORD(wParam))//sprawdzasz czy kliknieto { case BN_CLICKED: switch(LOWORD(wParam))//sprawdzasz na co kliknieto ;) { case ID_BUTTON: ShowWindow(hwnd_m, SW_SHOWNORMAL); break; } break; } return 0; return DefWindowProc(hWnd, Msg, wParam, lParam); } Cytuj
Recommended Posts