Trace Napisano Lipiec 7, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 7, 2018 Gdzie można sciągnąć pliki nagłówkowe, tak aby wszystkie funkcje z rozszerzenia Common Controls działały? Mój Dev-cpp(4.01) chyba nie ma całego pakietu :(. Dołączam plik <commctrl.h>, definiuję wersję IE jako 5.0, wywołyję InitCommonControlsEx z odpowiednim parametrem, a i tak nie mogę np. ustawić ImageList'y dla toolbara (wyskakuje mi, że nie zdefiniowano TB_SETIMAGELIST) i muszę używać bitmap oraz funkcji CreateToolbarEx, zamiast ikon. Próbowałem przy pomocy windowsowego mechanizmu wyszukiwania znaleźć pliki z textem "TB_SETIMAGELIST", ale nic nie znalazło (tzn. znalazło, ale w plikach nagłówkowych icc-win32 - w tym z kolei nie mogę tworzyć obiektów (klas), ale to inna historia). Co robić? Kiedy ustawiam ImageList dla listview'a funckją ListView_SetImageList, wszystko jest ok. Toolbar z bitmapami też działa ok. Biblioteka "libcommctrl.a" linkuje się poprawnie. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flinch Napisano Lipiec 8, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 8, 2018 Ja miałem ten problem i jako TB_SETIMAGELIST w Dev używałem WM_USER + 48- jej wartości, jednak potem wróciłem do Visual'a. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspect Napisano Lipiec 8, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Lipiec 8, 2018 Mogę Ci wysłać plik nagłowkowy CommCtrl.h z MS Visual Studio 7.0. nie wiem, czy da sie go podmienić z tym z Dev, ale jeżeli nie to sobie chociaz popatrzysz jak sa zdefiniowane stałe i sam je sobie zdefiniujesz w programie Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts