Skocz do zawartości

php -> BCB (or clean api/c)

Recommended Posts

Napisano

Hello :]
Mam problem i prośbę, czy zna ktos php i potrafiłby napisac program wpolpracujacy z komponentem (TClientSocket z C++Buildera)? lub winsockiem / winapi (lecz slabo znam :/) ze np nie wiem sam jak to zrobic, ale mam konto darmowe, ktore obsluguje php www.piwko.pl, no i chce zorbic www , a dodatkowo napisac program swoj, ktory pewne dane z 5-10 plikow php czy txt (ale z serwera pobieral i ladowal do memo), zeby php otworzylo port jakos, a moj program sle text "slij" a php odpowiada śląć zawartość tego pliku.

Lub drugi sposob jak sciagnac plik z internetu przy pomocy TClientSocket i zaladowac do memo
znak po znaku lub calosc czy caly plik do tego samego folderu co program no i potem zaladowac :/

prosze pomoscie :( :( :(

Wie ktoś jak w C++Builderze 6.0 zmienić by po kompilacji program uruchamiał się na karzdym komputerze (gdzie nie ma zaisntalowanego C+++Buildera) bo gdy go kompiluje i wlanczam gdzies gdzie nie instalowalem C++Buildera woła .lib -y i dll -ki :/ a przecierz nie zapakuje do programu dll i libów bo zjamie mi 100mb a nie 400kb :/

A jak załdować xmlke, która jest dostępna na tej stornie, która ma za zadanie zamienić mój program, na program wyglądający jak XP

prosze pomoscie :( :( :(

Napisano

Jak chcesz uruchomiś program na innym kompie bez Buildiera:
Menu->Project->Options
na zakładce Linker odznaczasz Use Dynamic RTL
na zakładce Packages odznaczasz Build with runtime packages

Napisano

Dzieki Spoon :D
o "na zakładce Linker odznaczasz Use Dynamic RTL" widzialem ale zapomnialem :P qrde ale ze mnie osiolek ;D

co do : "na zakładce Packages odznaczasz Build with runtime packages" zrobilem i nie weidzialem wiec Dziekuje :) i zara sprawdze czy dziala :)