Aspect Napisano Czerwiec 5, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 5, 2018 Czy u Was rowniez po nacisnieciu strzalki w dol w kontrolce Up-Down wartosc pos tej kontrolki sie zwieksza, a po nacisnieciu strzalki w gore zmniejsza? Chyba tak nie powinno byc, nie? Tymczasem dzieje sie tak nawet w tym przykladowym programie, ktory sciagnalem z dzialu download. Jezeli ktos ma czas i bylby laskawy to sprawdzic, to bylbym baaadzo wdzieczny. Ps. Mam nadzieje ze za bardzo nie zamotalem ;-). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flinch Napisano Czerwiec 6, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 6, 2018 Już wysyłam strostowanie do tego arta. Popełniłem błąd nadając zakres kontrolce- zamieniłem wartość końcową z początkowom. A tak powinno to wyglądać: SendMessage(hUpDown, UDM_SETRANGE, 0, (LPARAM)MAKELONG(128, 1)); I teraz powinno działać normalnie :-) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspect Napisano Czerwiec 6, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 6, 2018 Spoko - teraz juz dziala bez zarzutow. (Swoja droga to tez moglem sobie sprawdzic w MSDNie a nie zawracac glowe, ale tak to sie chociaz wyjasnilo.) Po przejrzeniu msdna nasunal mi sie jeden pomysl. Po co sprawdzac czy wartosc kontrolki zostala zmieniona w komunikacie WM_TIMER, skoro kontrolka po nacisnieciu strzalki wysyla do okna komunikat WM_NOTIFY o kodzie UDN_DELTAPOS? (to pytanie retoryczne ;-) ) W zwiazku z tym kod mozna przeksztalcic, tam gdzie jest obsluga komunikatu WM_TIMER, na nastepujacy: case WM_NOTIFY: LPNMHDR nmhdr; nmhdr=(LPNMHDR) lParam; if(nmhdr->code==UDN_DELTAPOS) { ... } Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flinch Napisano Czerwiec 7, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 7, 2018 Jest coś fajnego w programowaniu... Jedną rzecz można zrobić na wiele sposobów i każdy jest dobry... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts