Aspect Napisano Maj 22, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 22, 2018 Maciej Pacuła napisał: A wywołałeś funkcję InitCommonControls? Właśnie o to mi chodziło!!! Teraz (po wywołaniu InitCommonControls) wszystko pieknie dziala. Dziekuje za rozwiazanie mojego problemu. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flinch Napisano Maj 26, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 26, 2018 Czy może mi ktoś powiedzieć jak zrobić to w 7.net? On nie chce przyjąć tej jedynki. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspect Napisano Maj 26, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 26, 2018 Tak jak napisalem na samym poczatku trzeba recznie wprowadzic odpowiednia linijke do pliku .rc. 1 24 DISCARDABLE "plik.xml" Sprawdzalem u mnie dziala. Ps. I nie zapomnij wywolac funkcji InitCommonControls(). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specter Napisano Maj 27, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 27, 2018 A nikt nie napisze jak to dodać w C++Builderze? ;] Bo dodanie xml z #pragma resource "winxp.xml" nie działa ;/ o to błąd przy kompilacji: [Linker Error] RLINK32: Unsupported 16bit resource in file "D:\DOCUMENTS AND SETTINGS\CZAKOL\PULPIT\KONKURS\SYSTEM\WINXP.XML" [Linker Error] Unknown RLINK32 error Jesli chodzi o "InitCommonControls();" To jest błąd: [C++ Error] Unit1.cpp(40): E2356 Type mismatch in redeclaration of '__stdcall InitCommonControls()' [C++ Error] CommCtrl.h(138): E2344 Earlier declaration of '__stdcall InitCommonControls()' Nawet gdy dodaje plik .rc z " 1 24 DISCARDABLE "plik.xml" " Wie ktos jak pomoc? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts