Specter Napisano Maj 17, 2018 Autor Zgłoś Napisano Maj 17, 2018 liby i pliki borlanda + #include <stdio.h> #include <stdlib.h> 1. int i,x,koniec; 2. char wav[4324]; 3. String wczytaj; 4. FILE *plik,*log; 5. log = fopen("szyflog.log","w"); 6. plik = fopen("zaszyfrowane.txt","w"); 7. wczytaj = RichEditA->Text; 8. koniec = RichEditA->GetTextLen(); 9. for(i=1;i<=koniec;i++) { 10. fputc(wczytaj,plik); 11. randomize(); 12. x=rand(255); 13. fputc(x,plik); 14. strcat(wav, wczytaj); 15. } mam klopoty tu, pierwsze to: linia 12, i mam pytanie jesli jest zle to jak od liczby 65-112 powiedzmy losowac obojetnie jaka liczbe? iprzypisac zmiennej "x"?? drugie yo wers 14 gdzie wczytaj to String a BCB pokazuje blad ze to int i ze nie moze inta przypisac do wav :/ gdzie wav to tablica wav[4323]; wiek tos jak mi pomoc? ;/ a jeszzce takie pytanko jesli do pliku zostaly zapisane znaki, cyfry, i hexem znaki, jak wczytac je wszytkie zeby pobrac 6 hexow (bo getc pobiera 4bajty nie 6 :/ ) a jak rozroznic litere od znaku mozna zapisac A jako 65 i jak pobieram int to bedzie 65 jak znakami to A a jak rozronic? (jesli wczesniej zpaisalem) fprintf(*ptr,"%d",1234); ?? Pozdro Czakol! Cytuj
Recommended Posts