Zyziu Napisano Maj 10, 2018 Autor Zgłoś Napisano Maj 10, 2018 Cześć. Miałem czasowe rozstanie z API i zapomniałem podstawy:) Otóż mam problema z najprostszą czynnością - wypisaywaniem textu. Używam funkcji TextDraw aby wypisać tekst w danym prostokącie. Wiem, że aby tekst wyśrodkować należy użyć opcji DT_CENTER. Co należy napisać, aby text został wyśrodkowany w pionie? Prosiłbym o pomoc. Co ciekawe próbowalem DT_VCENTER, jest cos takiego, ale nic nie daje. Cytuj
Complex Napisano Maj 10, 2018 Zgłoś Napisano Maj 10, 2018 Oczywiście DT_VCENTER centruje tekst w pionie ale tylko jesli masz jedna linie tekstu. Jak jest tego wiecej to o ile sie nie mylę to trzeba samemu liczyć pozycje w pionie. Jak sie myle to niech mnie ktoś poprawi. Pozdrawiam Cytuj
Zyziu Napisano Maj 12, 2018 Autor Zgłoś Napisano Maj 12, 2018 Czyli wpisuje w parametrac DrawText DT_CENTER|DT_VCENTER i nic. A może coś jeszcze? Środkuje text w poziomie, a w pionie jest jak bylo Cytuj
Recommended Posts