Flinch Napisano Kwiecień 30, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Kwiecień 30, 2018 Podczas komliracji programu zgłasza się błąd: --------------------Configuration: trackbar - Win32 Debug-------------------- Compiling... trackbar.cpp Linking... t.obj : error LNK2001: unresolved external symbol __imp__InitCommonControls@0 Debug/t.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals Error executing link.exe. trr.exe - 2 error(s), 0 warning(s) Jest to chyba spowodowane funkcją InitCommonControns. Co powoduje ten błąd i jak zrobić by nie występował? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Maj 1, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 1, 2018 Witaj Musisz oczywiście dodać do opcji linkera comctl32.lib pozdro Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flinch Napisano Maj 1, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Maj 1, 2018 Dzięki naprawdę o tym zapomniałem :D Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Void Napisano Sierpień 13, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Sierpień 13, 2018 Czy mugł by mi ktoś opisać funkcjęInitCommonControns bo mam objaśnienie tylko po angielsku. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Sierpień 13, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Sierpień 13, 2018 Potrzebna jest aby mogly dzialac kontrolki, ktore dzialaja w systemie od win95. Takie jak np. ListView. A wogole to zobacz https://winapi.org/main.php?dzial=lekcja&art=36 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts