Fragment Napisano Luty 15, 2019 Autor Zgłoś Napisano Luty 15, 2019 No właśnie. Sam mam ten problem. W dokumentacji jest napisane, że aplikacja powinna odpowiedzieć na powiadomienie TTN_GETDISPINFO (dawniej TTN_NEEDTEXT), a ono się wogóle nie pokazuje. Zamiast niego pojawia się powiadomienie TBN_GETINFOTIP, które jednak nie występuje w starszych wersjach biblioteki kontrolek. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że trzeba pisać dwie wersje programu, dla starszych bibliotek kontrolek wykorzystując TTN_GETDISPINFO i dla nowszych wykorzystując TBN_GETINFOTIP. Ja jednak zrobiłem inny myk. Jeśli przycisk toolbar-a będzie miał ustawioną liczbę wierszy opisu słownego na 0, to taki opis nie pojawi się pod ikonką, a automatycznie, bez obsługi żadnych powiadomień, będzie pojawiał się jako dymek dla tej ikonki. Sprawdziłem, rzeczywiście działa. Liczbę wierszy opisu ikonki ustawia się za pomocą komunikatu TB_SETMAXTEXTROWS. Problem pojawiłby się, gdybyśmy chcieli uzyskać jednocześnie widoczny opis pod ikonką jak i napis w dymku. Tego nie wiem jak zrobić, a chciałbym wiedzieć. Cytuj
Recommended Posts